Τούρκικη Crème Brûlée, γνωστή ως Kazandibi (Καζάν ντιπί).

Αυτό είναι ένα φανταστικό επιδόρπιο που απαιτεί ένα βαθμό δεξιότητας, γι ‘αυτό προτείνω μια ευκολότερη μέθοδο για να είναι πιο κοντά στη γαλλική κρέμα.
Είμαι απολύτως τρελός για αυτό το γλυκό, και ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει επίσης!

Συστατικά:

900 γρ πλήρους λιπαρού γάλακτος,
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη,
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ,
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
75γρ βούτυρο,
1 κουτάλι αλεσμένο κάρδαμο (αν θέλετε),
1 κγ Εκχυλισμα βανίλιας,
1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βουτυρώνοντας ένα ταψάκι στρογγυλό καλά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα , ζάχαρη, αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το κάρδαμο (εάν θέλετε), το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το κορν φλαουρ και το διαλύουμε .
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει για 15 λεπτά (να είστε
υπομενετικοί)
Όταν τελειώσει, θα εξακολουθεί να είναι χαλαρή η κρεμα, θυμηθείτε ότι είναι συμπαγές όταν κρυώσει στο τέλος το γλυκό, οπότε μην την πείξετε περισσότερο.

Σε ένα ταψάκι πασπαλίστε την αχνή ζάχαρη.

Ρίξτε την μισή κρέμα προσεχτικά και ανάψτε την φωτιά στο δυνατό.

Σε 10 λεπτά η βάση καραμελώνει και γίνετε κρούστα.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και να είστε προσεχτικοί μην κάψετε την βάση.


Βγάζετε από την φωτιά και το βάζετε στο φούρνο σε υψηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Εδώ θέλει προσοχή βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει και με ένα μαχαίρι χαλαρώστε λίγο γυρω γύρω την κρέμα.
Προσέχετε να το γυρίσετε πριν κρυώσει εντελώς. Στρώνετε μια λαδόκολλα πάνω απο την κρέμα βάζετε ένα μεγάλο πιάτο και γυρίστε το.


Μετα βάλτε το σε ένα δίσκο μεταλλικό πασπαλίστε με ζάχαρη και βάλτε στο γκριλ για 10 λεπτά να γίνει τραγανό. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα με πιπεριές και σπαγγέτι
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με κάρυ