Τούρτα λεμονιού

Σας εγγυώμαι ότι θα την ερωτευτείτε αυτην την Τούρτα λεμονιού με την πρώτη μπουκιά. Η γευση του λεμονιού θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας

Υλικα

για κρέμα λεμονιού
3 αυγά
χυμό από δύο λεμόνια
τριμμένο ξύσμα δύο λεμονιών
50 γρ βούτυρο
4 κ.σ. λ. ζάχαρη ή γλυκαντικό / αναμείξτε στέβια με ερυθριτόλη/

για το παντεσπανι:
αυγά μεγέθους L – 4 τεμάχια
ξινή κρέμα ή γιαούρτι – 100 g.
λιωμένο αγελαδινό βούτυρο – 40 g.
αλεύρι αμυγδάλου – 80 g.
αλεύρι καρύδας – 30 g.
Ζαχαρη – 80 γρ.
χυμός λεμονιού – από μισό λεμόνι
βανίλια – 1 κουτ.
μπέικιν πάουντερ – 8 γρ.
χωρίζουμε λίγο γάλα αμυγδάλου ή καρύδας για να σιροπιαστούν τα παντεσπανια

για την κρέμα:
κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη 30 τοις εκατό και άνω – 250 ml.
μασκαρπόνε – 250 g.
κρέμα λεμονιού 150-200 γρ. /εξαρτάται από το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση του λεμονιού/
Ζαχαρη – 50 γρ. 

Εκτέλεση

Για την τούρτα θα χρειαστείτε κρέμα λεμονιού, την οποία θα δείτε απο κάτω.
Γι’ αυτό σας έγραψα και τις δύο συνταγές χωριστά για κρέμα.

για την κρέμα λεμονιού

Χτυπάμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε εδώ, θα λιώσει.
Το μείγμα τοποθετείται σε μπεν μαρι και ανακατεύεται μέχρι να πήξει όμορφα. Κάποιοι το βάζουν κατευθείαν στο μάτι της κουζίνας και το ψήνουν σε πολύ χαμηλή φωτιά. Γίνεται γρήγορα. Το μείγμα αφαιρείται από τη φωτιά και στραγγίζεται με σουρωτήρι.
Σκεπάζουμε με μεμμβρανη και αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμασία Παντεσπανι:

1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Προσθέστε όλα τα άλλα προϊόντα στους κρόκους και χτυπήστε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.
3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και ψήνουμε τρία ξεχωριστά παντεσπανια. Χρησιμοποιώ ένα ταψί με διάμετρο 20 εκ.
Φροντίστε να καλύψετε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο.
Αφήνουμε τα παντεσπανια να κρυώσουν. Περιχύνετε τα με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας. Τα παντεσπανια γίνονται πολύ λεπτά.
4. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη. Στη συνέχεια προσθέτουμε μασκαρπόνε, ζαχαρη και κρέμα λεμονιού.
Χτυπήστε ξανά. Η κρέμα είναι αρκετή ποσότητα, μου έχει μείνει λίγη.

5. Συναρμολογούμε το κέικ Παντεσπανι – κρέμα και στο τέλος διακοσμούμε όπως μας αρεσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Τούρτα λεμονιού

Καλή απόλαυση!

Вкусни рецепти с Валерия

Καλώς ήρθατε στη νέα ομάδα στη σελίδα εδώ
Θα ήθελα πολύ να με ακολουθήσετε και στο Instagram

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα “Ferrero rocher”

Τούρτα

Συστατικά:

5 μεγάλα αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,75 φλιτζάνια αλεσμένα φουντούκια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
280 γρ μαύρη σοκολάτα
7 κουταλιές της σούπας νουτέλα
200-220 γρ βάφλες σπασμένες σε ψίχουλα
10 σοκολατ’ακια Ferrero Rocher

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς σε 3 δόσεις προσθέτουμε σταδιακά το ξηρό μείγμα στο αυγό.
Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρι. Στη συνέχεια κρυώστε τη σοκολάτα εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με προχτυπημένο χωριστά το βούτυρο και τη νουτέλα. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανοίγουμε το ψημένο κέικ κατά μήκος σε 2-3 στρώσεις. Ψιλοκόψτε τις βάφλες.
Σε κάθε στρώση απλώνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμμα βάφλας.Με την υπόλοιπη κρέμα αλείφουμε το κέικ εξωτερικά σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με
βάφλες και ξηρούς καρπούς, αν έχει μείνει λίγη.
Κόβουμε κάθε φουντουκι στη μέση και απλώνουμε γύρω γύρω. Ψύξτε καλά το κέικ και αφαιρέστε το λίγο νωρίτερα πριν το σερβίρετε για να γίνει πιο απαλή η κρέμα.

ΠΗΓΗ: MomsDish

 

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα αφράτα και πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Βατόμουρο