Τούρτα μήλου με κρέμα καμένης ζάχαρης

Μπορώ να πω ειλικρινά ότι έφτιαξα αυτή τη συνταγή γιατί είχα αρκετά αυγά

Συστατικά

Για καραμέλα:
• 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη στρώση μήλου:
• 20 γρ βούτυρο
• 4 αποφλοιωμένα μήλα

Για την κρέμα
• 4 αυγά
• 120 γρ ζάχαρη
• 500 ml γάλα
• άρωμα βανίλιας

Για το παντεσπανι
-80 γρ ζάχαρη
• 4 αυγά
• 50 γρ αλεύρι
• 30 γρ κακάο
• μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια εμαγιέ κατσαρόλα με διάμετρο περίπου 20 εκ. πρόσθεσα τη ζάχαρη και την έλιωσα μέχρι να πάρει λίγο σκούρο χρώμα καραμέλας. Κάλυψα επίσης τους τοίχους της κατσαρόλας με καραμέλα και την άφησα να κρυώσει στην άκρη.
Σε ένα άλλο τηγάνι πρόσθεσα το βούτυρο και βάζω τα μήλα που είχα κόψει προηγουμένως σε κύβους. Τα καραμελωνω αρκετά για να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ έφτιαξα κρέμα από γάλα, αυγά, ζάχαρη και εκχυλισμα βανίλιας. Ανακάτεψα αυγά με ζάχαρη και βανίλιας, και μετά πρόσθεσα γάλα.

Έβαλα τα μήλα πάνω από την καραμελωμένη ζάχαρη και μετά πρόσθεσα τη κρέμα με το γάλα και τα αυγα. Τα έβαλα όλα στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ξεκίνησα το παντεσπανι.
Πώς να φτιάξετε το παντεσπανι
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλατι μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Μέσα από ένα κόσκινο κοσκινίζουε το αλεύρι και το κακάο στο μπολ.
Ομογενοποίησα τα πάντα με μαι μαριζ με φαρδιές κινήσεις.

Έριξα τη σύνθεση πάνω από τα μήλα και την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, και τα ξαναέβαλα στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Άφησα τα πάντα να κρυώσουν όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα γύρισα το κέικ σε ένα πιάτο και το δοκίμασα. Ένα θαύμα. Δεν είχα σαντιγί στο σπίτι για να κάνω σαντιγί,
αλλά σας προτείνω να το δοκιμάσετε με λίγη σαντιγί από πάνω. Είναι ένας τρελός συνδυασμός!

Καλη Υγεία να εχετε

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα η τριφτή με αμυγδαλόπαστα και μαρμελάδα Σύκο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια Πεντανόστιμα…δείτε το μυστικό που κρύβουν