Τούρτα Μους Σοκολάτας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
* 180 γρ. μπισκότα
* 80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
* 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
* 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
* 350 ml. φρέσκια κρέμα γαλακτος χωρίς ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
* 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
* 250 ml. φρέσκια κρέμα γαλακτος χωρίς ζάχαρη
* 1 κουτάλι βούτυρο

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη βάση του κέικ. Πάρτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια σακούλα φαγητού.
Τρίψτε τους με τη βοήθεια ενος χοντρου πλάστη ή σε μπλεντερ. Βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά τα υλικά.
Στρωστε ένα αρθρωτό καλούπι διαμέτρου 18 cm με χαρτί, τόσο στη βάση όσο και στις πλευρές.
Βάλτε το μείγμα θρυμματισμένων μπισκότων, βουτύρου και σοκολάτας στη βάση της φόρμας. Πιεστε το καλά, πρώτα χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και μετά, για να το ισοπεδώσετε, βοηθήστε τον εαυτό σας με ένα κουταλι.
Τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο αρκετη ώρα για να προετοιμάσετε την μους σοκολάτας.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει σχεδόν. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε τη βραστή κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με την κρέμα μέχρι να λιώσει εντελώς και αποκτήστε μια απαλή και λαμπερή γκανάζ.
Ετοιμάστε ένα μπεν μαρι με πάγο και νερό και βάλτε το μπολ με την γκαναζ σε αυτό. Χτυπήστε την γκαναζ με ηλεκτρικό μίξερ για 5 λεπτά ή, σε κάθε περίπτωση, έως ότου λάβετε μια υφή παρόμοια με μια πολύ σφικτή κρέμα. Εάν εν τω μεταξύ, ο πάγος στο υδατόλουτρο λιώσει, προσθέστε περισσότερα παγάκια για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία χαμηλή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας με τον ηλεκτρικό μίξερ. Το μους σοκολάτας είναι έτοιμο!

Ρίξτε το μους στην φόρμα, ισοπεδώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για να σκληρύνει για 3-4 ώρες.
Κατα τον χρόνο αυτό, προετοιμάζουμε το λούστρο επικάλυψης σοκολάτας. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα  μέχρι να βράσει σχεδόν. Αφαιρέστε το κατασρολακι από τη φωτιά και ρίξτε τη βρασμένη κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη
σοκολάτα, προσθέτοντας το βούτυρο. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να πάρετε μια ομαλή και λαμπερή γκαναζ.
Προτού χρησιμοποιηθεί, είναι σημαντικό το γλασσο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή όχι πολύ ζεστό, αλλά όχι πολύ κρύο. Μην το βάζετε λοιπόν στο ψυγείο!
Αφαιρέστε το κέικ από το καλούπι και αφαιρέστε απαλά και το χαρτί περγαμηνής. Τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι και ρίξτε από πάνω το λούστρο σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το γλασσο είναι στη σωστή θερμοκρασία, θα αυτοεπιπεδώνεται στο κέικ χωρίς να χρειάζεται να παρέμβετε! Βάλτε ξανά το κέικ στο ψυγείο για μόλις 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το γλασσο και μετά από αυτό το υπόλοιπο θα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Το κέικ μπορεί να παρασκευαστεί εκ των προτέρων και να αποθηκευτεί στο ψυγείο, η μόνη προφύλαξη είναι να το διατηρήσετε 10 – 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καταναλώσετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με Ζαμπόν και τυρί….χωρίς μίξερ
Επόμενο άρθροΜπριαμ το φαγητό του καλοκαιριού…δείτε ένα μυστικό υλικό