Υλικά:

120gr μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (τουλάχιστον 70% κακάο)
130γρ σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. Αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, και επιπλέον για να βουτυρώσετε

6 αυγά ελεύθερης βοσκής, χωρισμένα(κρόκοι με ασπράδια)
125 γρ μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
60gr τριμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C

Βοτυρώστε ελαφρώς ένα δοχείο κέικ(με αποσπώμενο πάτο) 23 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε ένα μπωλ μεταλικό τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα που ελαφρώς σιγοβράζει νερό. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει.

Χτυπήστε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Σταδιακά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, ρίξτε και ανακατέψτε τα τριμένα αμύγδαλα.

Βάλτε τα ασπράδια αυγών σε ένα καθαρό μπωλ και χτυπήστε μέχρι να σχηματίστει μαρέγκα. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, ρίξτε το μείγμα με τα ασπράδια αυγού στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Ρίχνουμε το μείγμα στο στην φόρμα για κεικ και ψήνουμε για 35 λεπτά. Καρφώστε με ένα μαχαίρι  στη μέση της τούρτας εάν γει καθαρό τότε είναι ετοιμη αλλιως αφήστε την λίγο ακόμη.

Αφαιρέστε την τούρτα από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τελείως στην φόρμα πριν το σερβίρετε.

Tip: Εάν θέλετε συνοδέψτε την με μία κουταλιά παγωτό καιμάκι

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕτσι γίνονται αφράτοι οι κολοκυθοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς και γλάσσο λεμονιού….ξεχωριστό