Το Γλυκάκι του Καφέ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, ή αλεσμένα πεκάν ή καρύδια
Ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη σε σκόνη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι αμυγδάλου. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η ζύμη ομογενοποιηθεί.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να φτιάξετε μπάλες ζύμης 2,5 εκ. Βάλτε στο φούρνο για 8-10 λεπτά 

Μόλις τα μπισκότα αφαιρεθούν από το φούρνο, κυλήστε σε άχνη ζάχαρης και αφήστε το να κρυώσουν.

Απολαύστε τα με καφέ ή τσάι

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια με ρύζι !
Επόμενο άρθροΖουμερές τηγανίτες Μήλου…