Μοσχάρι Κοκκινιστό

Γεια από την κουζίνα της μαμάς. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Είχαμε σήμερα το ελληνικό μοσχάρι Κοκκινιστό – σερβίρεται με ζυμαρικά

Χρειάζεσαι

1 κιλό Μοσχαρίσιο κρέας (π.χ. το κομμάτι του λαιμού) αυτή τη φορά σε μικρά κομμάτια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, λίγο πιπέρι, κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη.
Μερικές νιφάδες τσίλι αν θέλετε
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
Σκόρδο για γεύση
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/4 σελινόριζα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (ή 5 ντομάτες σε κύβους)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ελληνικό κόκκινο κρασί στο τηγάνι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε καλά το μισό κρέας σε 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Καρυκευουμε με αλάτι, λίγο πιπέρι,κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη και
μερικές νιφάδες τσίλι, αν θέλετε
Το βγάζουμε και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεας (καλύτερα σε 2 δόσεις, όχι όλες ταυτόχρονα γιατί δεν θα ροδίσει καλά)
Και πάλι παλι καρυκευουμε Αφαιρέστε το κρέας από το κατσαρόλα/τηγάνι

Στο ιδιο σκευος ριχνετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,καρότα ψιλοκομμένα σκόρδο για γεύση και το πράσο ψιλοκομμένο, 1/4 σελινόριζα την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Βάλτε πίσω το κρέας και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (ή 5 ντομάτες σε κύβους) και το αλάτι

Προαιρετικά προσθέστε 1 φλιτζάνι ελληνικό κόκκινο κρασί στο τηγάνι
και μετά από τουλάχιστον περίπου 90 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών κρέατος) του μαγειρέματος σε μέτρια φωτιά θα είναι έτοιμο και μαλακό.

Καλή Απόλαυση

Penelope Patakaki

Προηγούμενο άρθροΡολάκια μπακλαβά …με μπόλικο σιρόπι
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστο με μελιτζάνα με ζυμαρικά