Λεμονάτο κοτόπουλο

Συστατικά

10 μπούτια κοτόπουλου (με το δέρμα)
4 πατάτες (μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κυδωνάτες)
4 σκελίδες σκόρδο (μεγάλες, ψιλοκομμένες)
1 λεμόνι (ξυσμα και χυμό)
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Ωρα μαγειρέματος:
45 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
55 λεπτά

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
2. Τοποθετήστε τα μπουτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί, το δικό μου ήταν 28 cm x 33 cm. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και
δεντρολίβανο. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο.
3. Βάλτε τις πατάτες στο ταψί με το κοτόπουλο, ανακατέψτε μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να καλυφθούν με μαρινάδα.
Κρατήστε το δέρμα του κοτόπουλου προς τα πάνω.

4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε με ένα κουταλι τους χυμούς από το κοτόπουλο και τις
πατάτες πανω απο το κοτοπουλο καιψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤραγανές μουσταρδάτες και λεμονάτες πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο