Λουκάνικο πατάτας !😋🔥

Το ζεστό λουκάνικο πατάτας θα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα στο τραπέζι σας.

✅Υλικά:

Πατάτες – 500 γρ.
Λαρδί ή βούτυρο – 100-120 γρ.
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Σκόρδο – 2-3 σκελίδες
Πλιγούρι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι, αλεσμένο πιπέρι, δάφνη – για γεύση
Χοιρινά έντερα – 1 μέτρο

✅Μαγείρεμα:

Προετοιμασία χοιρινού εντέρου.

Πρέπει να πλυθούν καλά. Μουλιάζουμε σε διάλυμα χυμού λεμονιού και αλατιού για 4-7 ώρες.
👉 Το διάλυμα παρασκευάζεται ως εξής.
Για 500 ml. νερό προσθέτουμε 3 κ.σ. κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Γέμιση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
Γεμίζουμε με νερό για να μην μαυρισουν.Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Το λαρδί επίσης, όπως τα κρεμμύδια, κομμένο σε μικρούς κύβους.
Ετοιμάζετε γέμιση από λαρδί και κρεμμύδια. Βάλτε κομμάτια λαρδί σε ένα ζεστό στεγνό τηγάνι. Ανακατεύοντας, τηγανίζουμε το λίπος για 5 λεπτά και μετά
προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε αυτό.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Το κρεμμύδι πρέπει να γίνει μαλακό και διαφανές.
Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία.

Περάστε τις πατάτες από έναν μύλο κρέατος. Σε ένα μπολ με τις πατάτες βάζουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια. Ρίξτε μπαχαρικά και αλάτι, το σκόρδο περασμένο από μια
πρέσα σκόρδου.
Ξεπλύνετε το πλιγούρι με κρύο νερό, προσθέστε το στα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Είναι πιο εύκολο να γεμίζετε τα έντερα με μειγμα πατάτας χρησιμοποιώντας το λαιμό ενός πλαστικού μπουκαλιού.
Για ένα μπουκάλι 1,5 λίτρου, κόψτε την κορυφή με ένα λαιμό μήκους 7-8 cm.
Δένουμε σφιχτά την άκρη του εντέρου με μια κλωστή. Τοποθετήστε το λαιμό του μπουκαλιού στο άλλο άκρο. Γεμίστε το με μείγμα πατάτας.
Έτσι γεμίζουμε σφιχτά τα έντερα με τη γέμιση πατάτας. Τυλίξτε το έτοιμο λουκάνικο πατάτας σε ένα δαχτυλίδι.
Το απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλειμμένο με φυτικό λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 180C.

Για να μην σκάσει το λουκάνικο κατά το ψήσιμο, περίπου 2-3 ​​φορές με μεσοδιάστημα 15 λεπτών, είναι απαραίτητο να κάνετε τρυπήματα σε όλη την περιοχή του με μια λεπτή βελόνα. Ο αέρας που έχει συσσωρευτεί στο λουκάνικο θα φύγει και το κέλυφος του σίγουρα δεν θα καταστραφεί.
Σε αντίθεση με το λουκάνικο κρέατος στα έντερα, το λουκάνικο πατάτας δεν είναι τόσο λιπαρό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κάπως πιο δύσκολο να πετύχετε
το κόκκινο χρωμα.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μια ορεκτική και χρυσαφένια κρούστα είναι με σάλτσα σόγιας.
Λιπάνετε το λουκάνικο με σάλτσα σόγιας με ένα πινέλο 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπισκoτοκούλουρα
Επόμενο άρθροΚαστανόπιτα…είναι φανταστική