Συστατικά
Σάλτσα μουστάρδας
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
1,5 κουταλιού σούπας μουστάρδα 
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 
1/4 κουταλάκι αλάτι 
Φρεσκοκομμένο πιπέρι 

Γκιουλμπασι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 
410 gr Λουκάνικο χωριάτικο
1 κίτρινο κρεμμύδι 
1 μικρό κεφάλι ψιλοκομμένο λάχανο 
αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προετοιμάστε την σάλτσα προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι σε ένα μπολ ή ένα βάζο. Ανακατέψτε ή ανακινήστε το βάζο μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την σάλτσα στην άκρη.
Κόψτε το λουκάνικο σε στρογγυλεμένες ροδέλες και προσθέστε τα σε ένα μεγάλη τηγάνι  μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κομμάτια να είναι καφετιά.
Ενώ το λουκάνικο είναι καφετί, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Μόλις το λουκάνικο έχει καβουρντιστεί πλήρως, προσθέστε τα κρεμμύδια και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι απαλά και διαφανή.
Ενώ τα κρεμμύδια σοτάρονται, ψιλοκόψτε το λάχανο σε κομμάτια 5 εκ και μετά σε  λωρίδες 1,5εκ. Προσθέστε το λάχανο στο τηγάνι μαζί με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι το λάχανο να είναι τρυφερό (ελέγξτε τα πιο σκληρά κομμάτια για τρυφερότητα). Για να βοηθήσετε το λάχανο να μαλακώσει, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό για να δημιουργήσετε ατμό μέσα στο τγάνι. Αφήστε το νερό να εξατμιστεί καθώς σωτάρετε το λάχανο.
Μόλις είναι μαλακά, ραντίστε με την σάλτσα μουστάρδας πάνω από το τηγάνι, ξεκινώντας με μόλις με την μισή ποσότητας. Ανακατέψτε για να ανακατευτεί όλο το λουκάνικο και το λάχανο με την σάλτσα, και προσθέσετε περισσότερο αν χρειαστεί.

Σερβίρετε ζεστό και καλή σας απόλαυση.

Credit

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με ντοματίνια και σπανάκι
Επόμενο άρθροΜέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο !