Ψηλό και πολύ απαλό, ιδανικό για βάση για την παρασκευή γεμιστών κέικ 😉

Καλούπι 24 εκ.

Συστατικά:

5 αυγά ολόκληρα (εγώ χρησιμοποίησα μέγεθος L)
150 γρ αλεύρι 00
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 εκχ βανίλιας για γεύση.
Μια πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση:

Οπλιστείτε με υπομονή και χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για 20 λεπτά.
Κατά το χτύπημα τα αυγά πρέπει να ενσωματώνουν πολύ αέρα, ώστε να γίνουν αεράτα, αφρώδη και τετραπλασιασμένα σε όγκο.
Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ένα ψηλό και πολύ μαλακό παντεσπάνι, το τοποθέτησα στο μίξερ βασης κάνοντας αυτή τη δουλειά λιγότερο κουραστική, αφαιρέστε το σύρμα και ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι και με μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω το ενσωματώνετε καλά χωρίς να το αποσυναρμολογήσετε.

Θα πάρει λίγο χρόνο για να αναμειχθεί καλά (Δεν χρειάζεται να βιάζεστε).
Μεταφέρετε τη ζύμη στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ισοπεδώνουμε χωρίς να χτυπήσουμε την φόρμα.
Ψήνουμε στους 170° για 35 λεπτά. (Κάνε το τεστ οδοντογλυφίδας)
Σημείωση: Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜύδια με Σπανάκι σκέτη νοστιμιά (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα για όλες τις ώρες