Κέικ Πορτοκαλί

Συστατικά:

4 αυγά
150 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
175 ml φυτικό λάδι (3/4 φλιτζάνι)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
150 ml (2/3 φλιτζάνι) χυμός πορτοκάλι
215 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνι) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
Για διακόσμηση (δύο κουταλιές της σούπας μέλι + δύο κουταλιές της σούπας
χυμό πορτοκαλιού)
Τριμμένη καρύδα και όποιο φρούτο προτιμάτε για στολισμό

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός κάδου μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Το ανακατεύουμε λίγο με μία μαριζ και τα τοιχώματα και μετα συνεχίζουμε να χτυπάμε σε
μέτρια ταχύτητα ενώ προσθέτουμε με ροή το λάδι , και ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού
και ανεβάζουμε και την ταχύτητα.

Μόλις ενοποιηθούν όλα μαζί προσαρμόζουμε στο μιξερ το εξάρτημα για ζύμωμα (φτερό) και
αρχίζουμε να χτυπάμε ενω σιγα σιγα προσθέτουμε το αλεύρι αλλά και ταυτόχρονα ρίχνουμε
και το χυμό πορτοκαλιού εν’ αλλαξ. Μετα προσθέτουμε και το μπεικιν και συνεχίζουμε να
χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αδειάζουμε πλέον το ρευστό μείγμα μέσα σε μια φόρμα 22-24 εκ που την έχουμε ντύσει με
χαρτί ψησίματος κάτω και στα πλάγια.
Βάζετε το φούρνο σε θερμοκρασία 160 ° C, από 25 έως 35 λεπτά, ανάλογα με το
μέγεθος της φόρμας.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε και αλείφουμε το κέικ με το μείγμα παντού να είναι υγρό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και το κόβουμε σε 8 ή 16 κομμάτια και διακοσμούμε με
ότι φρούτα θέλουμε.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΑεράτες Πιτούλες που πάνε με όλα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και ρίγανη