Αυγά τηγανητά με σάλτσα

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους.
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και σε κύβους
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
15 ελιές χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
380 ml Barilla σαλτσα με μαιντανό ή ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες .
6 αυγά
1 Πρέζα ψιλοκομμένες κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση για γαρνίρισμα
Ματσάκι μαϊντανό ή κόλιαντρο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίστε σοτάρουμε μέχρι να γίνει ελαφρύ το μείγμα καφέ και αρωματικό. . Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, αλεσμένο κύμινο.
καπνιστή πάπρικα σε σκόνη, αποξηραμένη ρίγανη. • Αλατοπιπερώνουμε και Ανακατέψτε καλά. 

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα • Προσθέτουμε τον βασιλικό και σιγοβράζουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σωθούν τα υγρά.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα της αρεσκείας σας
Προσθέστε ελιές χωρίς κουκούτσι και μετά χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να κάνουμε ένα κενό στη μέση και να σπάμε κατευθείαν τα αυγά μέσα σε αυτό.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τα αυγά.
Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι το ασπραδι να σφιξει. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες απξηραμενες πιπεριας (αν εχουμε), ντοματίνια και μαϊντανός ψιλοκομμένος.

Σερβίρεται καλύτερα με χειροποίητο φρέσκο ψωμί

Προηγούμενο άρθροΗ γιαγιά μου έμαθε πώς να μαγειρεύω το τέλειο συκώτι! Γρήγορο και πολύ νόστιμο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Ινδοκάρυδο απλά Μαγικό!!Σπυρωτό,φούλ Σιροπιασμένο Αρωματικό!