Πατατοκεφτέδες

Οι πατατοκεφτέδες είναι ένα ορεκτικό που απολαμβάνουν πολλοί ανθρώποι. Συνήθως φτιάχνονται από πατάτες που γεμιζουν με αρωματικά μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανοί. Μπορεί να συνοδεύονται με διάφορες σάλτσες ή να χρησιμοποιηθούν ως γεμίση σε σάντουιτς. Είναι ένα νόστιμο και ευπροσάρμοστο συνοδευτικό που μπορεί να απολαύσει κανείς σε διάφορες περιστάσεις.

Υλικά:

4 πατάτες βρασμένες
50 ml ζεστό γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμενες
πιπέρι
αλάτι
Μείγμα Μπαχαρικών Βεγκέτα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε φρέσκες πατάτες. Τις περιχύνουμε με ζεστό γάλα
Προσθέστε το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά που αναφέρονται. Ανακατέψτε καλά. Παιρνουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε σε καυτό λάδι
Αφήνουμε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το περιττό λίπος

Και τέλος

ΠΗΓΗ: brankini.recepti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοκεφτέδες με ζαμπόν και κίτρινο τυρί 😊

Πατατοκεφτέδες με ζαμπόν και κίτρινο τυρί

Υλικά

6-7 Πατάτες
1 κουπα τριμμένο Τυρί που να λιώνει (π.χ edam, gouda)
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Μαιντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Καθάρισα τις πατάτες, τις έπλυνα και τις έκοψα σε ροδέλες. Μετά τις έβρασα για 15-20 λεπτά περίπου, μερικές από τις πατάτες τις πολτοποίησα
και τις άλλες τις βάλω σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Πρόσθεσα λίγο βούτυρο αλάτι πιπέρι στον πουρέ τριμμένο κίτρινο τυρί και ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Από τον πουρέ σχημάτισα μπαλάκια και τα έβαλα πάνω στις πατάτες και τις παταω με ένα κουταλί να πλατυνουν οι κεφτεδεσ… δείτε στις Φωτογραφίες .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν. Τις βγαζω απο το φουρνο αφήνω να κρθ’ωσουν λιγο και πασπαλίζω με ψιλοκομμενο μαιντανό

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Valentina Dzhambazova 

Προηγούμενο άρθροΗ απόλυτη απόλαυση – μια τούρτα που θα σας κερδίσει!
Επόμενο άρθροΤο ψητό κατσαρόλας που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά