Τραγανή τηγανητή μελιτζάνα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και τυρί

Τραγανή τηγανητή μελιτζάνα στρωμένη με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα, τυρί παρμεζάνα και κόκκινες ψητές πιπεριές. Διακοσμούμε με σκόρδο κάπαρη και γλάσο βαλσαμικού

Υλικά

μελιτζάνες

Για πανάρισμα
αλεύρι
αυγό
τριμμένη φρυγανιά.

—————————————-

παρμεζάνα
μοτσαρέλα
κόκκινες ψητές πιπεριές.

dressing
ελαιόλαδο
σκόρδο
kάπαρη,
μαϊντανό
αλάτι
γλάσο βαλσάμικο

Σάλτα ντομάτας (μπορείτε να παρετε ετοιμη ή να φτιάξετε μια σπιτική*)

2 κόκκινες πιπεριές
2 φλιτζ. ντομάτες κονκασέ (500 ml)
1 κρεμμύδι ξερό
4 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο (125 ml)
3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ξύδι
αλάτι

Εκτέλεση

Καθάρισα την μελιτζάνα, την αλάτισα και τις έβαλα σε τρυπητό με χαρτί κουζίνας και τη αφησα για περίπου 30 λεπτά.
Τις σκούπισα να στεγνώσουν και μετά τις παναρισα με αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά.
Τις τηγάνισα λιγο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Έστρωσα μελιτζάνα, την πικάντικη σάλτσα ντομάτας*, παρμεζάνα και μοτσαρέλα, κόκκινες ψητές πιπεριές.
Στη συνέχεια άλλη μια στρώση και από πάνω με μοτσαρέλα.
Έψησα στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Ανακάτεψα ελαιόλαδο εμποτισμένο με σκόρδο με ψιλοκομμένη κάπαρη, μαϊντανό και αλάτι.
Έριξα πάνω από όλα το λάδι και το γλάσο βαλσάμικο

*Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Κόβω στη μέση τις πιπεριές, τις αδειάζω από ψίχα και σπόρια και ζεσταίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζω μέσα σε κάθε μισή πιπεριά μια σκελίδα σκόρδου, θέλω κι αυτές να καψαλιστούν, στρώνω μια σχάρα με λαδόκολλα και φουρνίζω τις πιπεριές για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες τους αλλά, προσοχή, όχι να μαυρίσουν.
Ξεφουρνίζω, αφήνω τα σκόρδα κατά μέρος και βάζω τις πιπεριές σε ένα άνετο μπολ να κρυώσουν, σκεπασμένες με μεμβράνη.

Ζεσταίνω σε χαμηλή κατσαρόλα και μέτρια προς δυνατή φωτιά, μισή κούπα ελαιόλαδο και ψιλοκόβω κρεμμύδι και σκόρδα και τα ττσιγαριζω.
Ανακατεύω συχνά για να μη κολλήσει τίποτα αλλά όλα τους να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Όσο αυτά συμβαίνουν στην κατσαρόλα, δίπλα ξεφλουδίζω τις πιπεριές και τις ρίχνω μέσα. Προσθέτω κατόπιν τη ντομάτα, την πάπρικα, το λάδι και χαμηλώνω τη φωτιά στη μεσαία σκάλα ενώ το ανακάτεμα δεν σταματά. Μόλις το λάδι βγει στην επιφάνεια και αρχίσει το βράσιμο, το πολύ 3 με 4 λεπτά μετά δηλαδή, αποσύρω από τη φωτιά – δεν σβήνω όμως την εστία, γρήγορα θα επανέλθω – και με το μίξερ-ράβδο αλέθω μέχρι να προκύψει σάλτσα πηχτή αλλά όχι υγρή

Σημ: Δεν εγραψα ποσότητες να τις διαμορφώσετε εσεις με όλα κομματια θέλετε να βγάλετε

ΠΗΓΗAna Calabria Randolph
Προηγούμενο άρθροΠαγωτο με άρωμα και γεύση τριαντάφυλλο
Επόμενο άρθροΜαγική σάλτσα σκόρδου…την δοκίμασα σ ένα ταξίδι στο Λίβανο