ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

700γρ. φρέσκιες κοτομπoυκιές από στήθος ή ξεκοκαλισμένα μπουτάκια κομμένα στα δυο 

100γρ. γαλέτα τριμμένη 

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη 

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 

Αλάτι 

Πιπέρι


ΟΔΗΓΙΑ

  • Αλατοπιπερώνουμε τις κοτομπουκιές και τις αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. 
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά (ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού) μαζί με τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με την παρμεζάνα το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις κοτομπουκιες από το ψυγείο και τις περνάμε πρώτα από το ελαιόλαδου και μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα γαλέτας παρμεζάνας. 
  • Παίρνουμε ένα ταψί ρηχό, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω προσεκτικά τις μπουκιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους. 
  • Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρούστα και τις ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές

Σχόλιο

Θρεπτική συνταγή που μπορείτε να επαναλάβετε μαζί με τους μικρούς, αλλά μεγάλους φίλους τα βράδια μαζί με μια σαλάτα.

Παράλληλα, ο συνδυασμός της γαλέτας με παρμεζάνα, αντί του αβγού, πέραν της νοστιμιάς, ενισχύει το πολυ χρήσιμο ασβέστιο. Ένας εναλλακτικός τρόπος για να το ποτήρι γάλα των παιδιών σας

Συνταγές από την Μυρσίνη Λαπράκη

Σχόλια από το Γρηγόρη Ρίαβα

ΠΗΓΗ ΑΒ Magazine

Προηγούμενο άρθροΓρηγορο κοτοπουλο με πιπεριες
Επόμενο άρθροΚοτοπουλο με ζαμπον μανιταρια και καλαμποκι