Τραγανό Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά

Συστατικά:

4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
2 στήθη κοτόπουλου
2 κουπες γιαούρτι
Λάδι 3 κσ
5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι
λίγο Τζίντζερ, τριμμένο
2 κσ Πάπρικα
1 ½ κσ μειγμα μπαχαρικων γκαραμ μασαλα
2 κουταλάκια του γλυκού Κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού Κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

Εκτέλεση

Στεγνώστε το κοτόπουλο και αφαιρέστε το δέρμα.
Ψήστε όλα τα ξερά μυρωδικά σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν. Αφήστε να κρυώσει.
Να είστε προσεκτικοί όταν τα φρυγανίζετε, γιατί δεν θέλετε να καούν.
Σε ένα μπολ του μίξερ τρίβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το λεμόνι και τα κρυωμένα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο δοχείο ή σακούλα και περιχύστε τη μαρινάδα.
Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια κοτόπουλου είναι επικαλυμμένα και στο ψυγείο για έως και έξι ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα σε ένα ταψί με φύλλο αλουμινίου.
Ψήστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 160° για το στήθος και 165° για τους μηρούς.

Απολαύστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με καρύδια
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με τραχανά Συνταγή…μιας Μυτιληνιάς γιαγιάς