Αυτο το Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον είναι τόσο ωραίο! Το κοτόπουλο μαρινάρεται, στη συνέχεια επικαλύπτεται με αλεύρι και σοτάρεται δίνοντας στο κοτόπουλο μια τραγανή υφή και ψήνεται σε κρέμα. Το κοτόπουλο γίνεται τόσο τρυφερό, απλά λιώνει στο στόμα σου! Παρακαλώ δοκιμάστε!
Υλικά:
Κοτόπουλο και μαρινάδα:
Στήθη κοτόπουλου 700g
2 αυγα
1 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 Κγ Αλάτι
Επικάλυψη αλευριού:
3/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
Σάλτσα:
400g γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Αλάτι πιπέρι
Επικάλυψη:
150g Μπέικον ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο μέχρι να γίνει τραγανό
300g Μανιτάρια σε φέτες, μαγειρεμένα
200g Μοτσαρέλα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Κοτόπουλο και μαρινάδα
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια.
Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι, προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου και αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.
Όσο περισσότερο μαρινάρεται, τόσο τρυφερό θα γίνει το κοτόπουλο.
Επικάλυψη αλευριού –
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι (βρίσκω πιο εύκολο να αλευρώσω το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό
δοχείο και κουνώντας το μέσα σε μικρές δόσεις).
Προσθέστε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι για να καλύψει εντελώς τον πάτο. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας όσο χρειάζεται.
Μην γεμίζετε το τηγάνι. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα – Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το νερό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Συναρμολόγηση
Καλύψτε το κάτω μέρος ενός πυρέξ με σάλτσα. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου από πάνω. Καλύπτουμε τελείως με την υπόλοιπη σάλτσα. Προσθέτουμε το μισό τυρί,
τα μανιτάρια, το μπέικον και το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να κάνει φυσαλίδες παντού.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 600 g
Μανιτάρια Champignons – 300 g
Κρέμα Γάλακτος – 400 g
Σκληρό τυρί – 100 g
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Αλάτι – για γεύση
Μαγείρεμα:
1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Εάν τα μανιτάρια είναι μικρά, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.
2. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να καλυφθεί
το φιλέτο με μια λευκή κρούστα από όλες τις πλευρές.
5. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τηγανίστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Φέρτε σε ετοιμότητα.
6. Ρίχνουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 15 έως 20% σε λιπαρά. Όλα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Απλώστε την προκύπτουσα μάζα σε πηλινα μπολάκια ψησίματος.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 5-7 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσή κρούστα
στο τυρί.
9. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Καλή όρεξη!