Τυροκροκέτες γλυκές 

Συστατικά:

– 250 γρ φρέσκια μυζήθρα
– 1 αυγό
– 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
– 1/2 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το τυρί κότατζ και τη σόδα.
Ανακατεύουμε ώστε να μην μείνουν σβώλοι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια (όχι πολύ μεγάλα, γιατί στο τηγάνισμα θα αυξηθούν ελαφρώς σε μέγεθος)

Βουτάμε την πρώτη μερίδα από τις μπάλες σε μια κατσαρόλα με καυτό φυτικό λάδι και τις βοηθάμε να επιπλέουν με μια ξύλινη κουτάλα.
Είναι καλύτερα να τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, αφήνοντάς τα να τηγανιστούν μέσα και να μην καούν εξωτερικά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
Βάζουμε τις έτοιμες μπάλες σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγιξει το λάδι, μετά τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχει ήδη κρυώσει.

Καλή απόλαυση

Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΚερασόπιτα
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με Χοιρινά κεφτεδάκια σε σάλτσα