Τυρομπουκίτσες με φέτα

Απαραίτητα προϊόντα

1 αυγό
8 κουταλιές γιαούρτι
100g λιωμένο βούτυρο
50 ml λάδι
250 γραμμάρια θρυμματισμένο τυρί
Τσίμπημα αλατιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10g σκόνη ψησίματος
2,5 κουπες αλεύρι τύπου 500
Μέτρησα ένα ποτήρι 250 ml για μέτρηση.

Για επάλλειψη:
1 κρόκος
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​γάλα
Σπόροι σουσαμιού και παπαρουνών

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη
Σε μία μπασίνα χτυπάμε το αυγό πολύ καλά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτουμε το ηλιέλαιο και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, το αλάτι μετά ρίχνουμε το τριμμένο τυρί κοσκινίζουμε το baking powder και 2,5 κούπες αλεύρι σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν καλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο εργασίας μας που τον έχουμε αλευρώσει πρώτα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη.

Χωρίζουμε σε δύο μέρη την ζύμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και πάχος 5mm.
Με ένα κουπ πατ κόβουμε σε σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη

Σ ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές γάλα και 1 κρόκο αυγού και με ένα πινέλο
αλείφουμε τα τυροπιτάκιασ τα πασπαλίζουμε με σουσάμι σπόρους παπαρούνας

και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουμε ένα χρυσοκιτρινο χρώμα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Λεμονιού…είναι η πιο δροσερή κρέμα του καλοκαιριού για πολλές χρήσεις (Video)
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με αυγά και λιωμένο τυρί – πολύ εύκολο να φτιαχτεί και να σας γεμίσει νοστιμιά