Τυρομπουκίτσες 

Εκανα μερικές δικες μου παρεμβάσεις απο την αρχικη συνταγή

Υλικά

150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
180 γρ τυρί κρέμα
2 αυγά
πρέζα αλάτι
180-220 γρ αλεύρι
20-30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Βγάζω το βουτυρο από το ψυγείο από πριν.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τυρί κρέμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί, 1 αυγό και το ασπράδι του δεύτερου.
Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτω αλάτι και αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ληφθεί μια μαλακή βουτυροζύμη.

Ανοίγω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 5 χιλ.
Για το κόψιμο χρησιμοποιώ συνηθισμένους κόφτες μπισκότων.
Η γιαγιά μου φυσικά δεν είχε χαρτί ψησίματος, αλλά εγώ χρησιμοποιώ γιατί είναι πιο βολικό.
Αραδιάζουμε τις τυρομπουκίτσες σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με τον κρόκο του δεύτερου αυγού.

Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένο τυράκι , σουσάμι ή το αγαπημένο σας μπαχαρικό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
Φυσικά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Όταν γίνουν χρυσαφί, ήρθε η ώρα να τα βγάλετε

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Valentina Dzhambazova

Προηγούμενο άρθροΡολό με ψητή μελιτζάνα….τέλειο ορεκτικό αλλά και σαν finger food
Επόμενο άρθροΗ Χορτοτυρόπιτα της Τεμπέλας….χωρίς φύλλο