Τυροπιτάκια Κουρου

Υλικά:

500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού για το βούρτσισμα

Για τη γέμιση
1 κούπα περίπου τυρί φέτα χοντροτριμμένη
2-3 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα
Λίγο πιπέρι
1 κρόκο αυγού με 1 κ.γ. γάλα για την επάλειψη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι σίτου, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύετε (στύβοντας) με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνει τριμμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, χωρίς να κολλάει.
Καλύπτουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά, τοποθετούμε μια μεμβράνη σε έναν πάγκο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σίτου.

Τοποθετούμε τη ζύμη ζαχαροπλαστικής, σκεπάζουμε με μία άλλη μεμβρανη και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να πάρει πάχος 5 χιλιοστά, κόβουμε σε δίσκους (περίπου πιατακι του γλυκού).

Τοποθετούμε τη γέμιση σε κάθε δίσκο, κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας και τοποθετούμε σε ταψί (δεν χρειάζεται να λαδώσουμε).
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Φωτό: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΤα δικά μου διάσημα γεμιστά αμπελόφυλλα
Επόμενο άρθροΦλογέρες κοτόπουλου με μανιτάρια