Τυροπιτάκια κουρού

Εύκολα, νόστιμα, πολύ υγιεινά και η καλύτερη λύση για για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, το πάρτι. Για το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Για κάθε μικρή λιγούρα της ημέρας που δεν χωράει η ζάχαρη.
Αν θέλεις αντικαθιστάς τη γέμιση της φέτας με ανθότυρο στο οποίο μπορείς κόμη να προσθέσεις
ζάχαρη ή μέλι, κανέλα και λίγο δυόσμο.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!

Υλικά

για την ζύμη
1 αυγό
150 γρ γιαουρτι
1 ποτηρι νερού
ελαιόλαδο
500 gr αλεύρι γ.ο.χ
1 µπεικιν παουντερ
2 τσιµπιες αλάτι

γέμιση

τυρι ή ανθότυρο …

Επάλλειψη

1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα…
σουσάμι προαιρετικα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την ζύμη και παίρνουμε μέρος από την ζύμη και την ανοίγουμε με το χέρι.
( Δεν χρειάζεται πλάστης)
Βάζουμε την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε καλά.
Αλειίφουμε με το κρόκο και το γάλα και ψήνουμε στους 150 περίπου 40 ‘.

εγω έβαλα αλεύρι ολικής στα συγκεκριµένα…και βγήκαν τέλεια …

Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό σοκολάτα μπανάνα…Μια υγιεινή απόλαυση όταν λαχταράς κάτι γλυκό
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο μαμαδίστικο