Τυροπιτάκια χωρίς μαγιά

Υλικά για 12 τεμάχια

Ζύμη
Κρύο νερό- 200ml
Αλεύρι- 500γρ- +
Αλάτι- 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι- 2 κουταλιές της σούπας – + και 200ml για επάλειψη φύλλων

Γεμιση (μπορούν να γεμιστούν με οποιοδήποτε τυρί, μήλα, κολοκύθα …)
Τυρί 500γρ
Αυγά -2-3 τεμάχια
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού (για γεύση)

για Επάλλειψη
Χτυπητό αυγό

Εκτέλεση

1 Σε ένα μπολ βάζουμε νερό, αλάτι, λάδι και σταδιακά κοσκινίζουμε το αλεύρι.
2 Ζυμώνουμε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
3 Αφήστε το σκεπασμένη για 30 λεπτά.
4 Χωρίστε σε 10/12 μέρη.
5 Απλώνουμε τη ζύμη σε πιτάκια και τα βουτάμε σε λάδι (200 ml) και τα αφήνουμε να καθίσουν για 10 λεπτά.


6 Προετοιμάστε τη γέμιση τυριού αναμεμειγμένη με αυγά και αλάτι για γεύση.
7 Ανοίγουμε τραβηχτά με το χέρι τα στρόγγυλα ζυμαρακια σε ένα παραλληλόγραμο, και η μεγάλες πλευρές του παραλληλόγρανου φέρνονται στη μέση το ένα πάνω στο άλλο.

8 Βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε τρίγωνα.


9 Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
9 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15/20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΦωλιές από κιμά γεμιστές…με τηγανιτές πατάτες
Επόμενο άρθροΝόστιμα Ζυμαρικά σε λιγότερο από μία ώρα