Τυροπιτά με τραγανό σπιτικό φύλλο & γέμιση φέτας & ανθότυρο. 💛

Συστατικά

3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές λάδι
Χλιαρό νερό αρκετά για να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
Γέμιση
400 γραμμάρια φέτα περίπου
200 γραμμάρια ανθότυρο
1 αυγό χτυπημένο
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέστε το αλάτι αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Σε μια κανάτα βάλτε 1 1/2 φλιτζάνια νερό ξύδι ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι .. δουλεύουμε τη ζύμη .. προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη. Ζυμώνουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό και εύκαμπτο ζυμάρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μερίδες και μετά φτιάξτε σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε μπάλα ζύμης σε δίσκου και βουρτσίζετε με λιωμένο βούτυρο. Στοιβάξτε 4 μαζί η μία πάνω στην άλλη για το κάτω στρώμα της πίτας και τις άλλες 4 για το πάνω στρώμα. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε από πάνω.
Τυλίξτε κάθε πακέτο ζύμης με μία μεμβράνη και αφήστε το για 1 ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιπάνετε ένα ταψί 32 cm
Ανοίξτε με ένα πλάστη την κάτω ζύμη αρκετά μεγάλη για απλώστε στο ταψί να κρεμαει γυρω γυρω.
Με ένα κουτάλι απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα φέτα και ανθότυρου.
Ανοίξτε και την επάνω ζύμη και απλώστεην από πάνω με πτυχώσεις, και σφραγίστε γυρω γυρω με το φύλλο που κρεμαει απ’ εξω.
Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο και Σκοράρετε απαλά την κορυφή της πίτας.
Ψήστε την τυρόπιτα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να έχει ωραίο χρυσό καφέ χρώμα.

ΠΗΓΗ: Mary VirgaraGreek Recipe Exchange Group 

Προηγούμενο άρθροΣφουγγάτο του Αι Γιώργη
Επόμενο άρθροΕκμέκ Τσουρέκι: Μια γλυκιά έκπληξη για τους καλεσμένους σας