Τυροψωμάκια

Υλικά

600-650 g αλεύρι
3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
100 ml. ζεστό νερό
20 g μαγιά
4-5 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο τυρί για να πασπαλίζουμε ανάμεσα στις μπάλες

Γέμιση:
60 g μαργαρίνης
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
πρέζα αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα υλικά της .

Αφήστε να φουσκώσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, χωρίς να μετακινήσετε το ζυμάρι, κάντε μπάλες λίγο μεγαλύτερες από ένα καρύδι.
Τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο ταψί με διάμετρο 28 cm, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ανάμεσα στις μπάλες.


Έτσι, τα μπαλάκια μένουν για 20 λεπτά, καλυμμένα με μία πετσετα.


Στη συνέχεια απλώστε απο πάνω την προετοιμασμένη γέμιση (λιώστε τη μαργαρίνη, προσθέστε το αλεύρι και το αυγό, λίγο αλάτι και ανακατέψτε το προκύπτον μείγμα μέχρι να γίνει λείο ).


Αλείψτε  ελαφρά τα γλυκά με το μείγμα και καλύψτε για άλλα 10 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα τυροπιτάκια Κουρού
Επόμενο άρθροΛεμονοκέικ…Ιδανικό για καφέ και πρωινό!