Τυρόπιτα με βραστά Φύλλα…είναι το κάτι άλλο

Υλικά:

Ανά 1 αυγό 100 g αλεύρι
Ταψι 24 εκ.: 3 αυγά. 300 γρ αλεύρι και μια πρέζα αλάτι
Ταψι 26 εκ.: 4 αυγά, 400 γραμμάρια αλεύρι και μια πρέζα αλάτι
Ταψι 28 εκ.: 5 αυγά, 500 γραμμάρια αλεύρι και μια πρέζα αλάτι
Ταψι 30 εκ.: 6 αυγά, 600 γραμμάρια αλεύρι και μια πρέζα αλάτι
Επιπλέον:
Από 700 γραμμάρια έως 1 κιλό τυρί (φρέσκο ​​ή μείγμα τυριού και κίτρινου τυριού, ίσως μοτσαρέλα)
Για ένα ταψί 26 εκ. χρησιμοποίησα 700 γρ τυρί.
Βούτυρο 200 γρ., για ταψί 26 εκ
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια πίτα σε ταψί 26 εκ., με τον ίδιο τρόπο και για τα άλλα μεγέθη:
Φτιάξτε την ζύμη με ελαφρώς χτυπημένα αυγά με ένα πιρούνι σ ενα μπολ και μετά προσθέστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι.
Την βγαζουμε και την ζυμώνουμε στο πάγκο μας πολυ καλα να μην κολλαει στα χερια
Χωρίζουμε αμέσως τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τακτοποιούμε σε ένα μπολ
πασπαλισμένο με αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και χαλαρώνουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι λιωνουμε το βούτυρο

Ανοίξτε κάθε μπάλα σε λεπτά φύλλα, να μπορουν να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα.
Και τα 8 πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος. Διπλώστε στην μεση και μετα παλι στην μεση


Αφού τα ανοίξετε όλα, βάζετε στη φωτιά μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με νερό στο μισό και 2 κ.σ. λάδι. Αφήστε να πάρει μια βράση.
Σε αυτό το διάστημα, αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού με λιωμένο βούτυρο.


Βάλτε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού και καλύψτε τα τοιχώματα του δίσκου. Το αλείφουμε γενναιόδωρα με λιωμένο βούτυρο, και στα τοιχώματα.
Αφήνουμε άλλο ένα φύλλο στην ακρη με αυτό θα καλύψουμε την πίτα.
Τα άλλα 6 όχι, θα τα μαγειρέψουμε. Ετοιμάστε ένα δοχείο με πολύ κρυο νερό και μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια.

Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο νερό που βράζει. Βράζετε τριγύρω 30,40 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα ή σουρωτήρι και τοποθετήστε το στο κρυο νερό.

Αφαιρέστε αμέσως το φύλλο/ με τα χέρια σας /, στραγγίζοντας ελαφρά τοποθετείται στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο. Είναι μεγαλύτερο και πρέπει να το σουρώσετε για να χωρεσει στο πάτο.

Αλείφουμε ξανά με βούτυρο, ακόμα και κάτω από τις πιέτες, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τυρί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.

Εάν χρειάζεται, αλλάξτε το κρύο νερό τουλάχιστον μία φορά. Τελειώνετε με τυρί και σκεπάζετε με την το στεγνό φύλλο που αφήσατε στην ακεη. Σπρώξτε τις άκρες προς τα κάτω.
Κόβουμε στα κομμάτια που επιθυμούμε και αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αερα μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Η πίτα μπορεί να ετοιμαστεί το βράδυ, να μπει στο ψυγείο και να ψηθεί το πρωί.

Καλη Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με λάχανο και καρότα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΑπίστευτη τούρτα Kinder