Τυρόπιτα με γιαουρτι και φέτα

Μια εύκολη γρήγορη και νόστιμη Τυρόπιτα για το Κυριακάτικο τραπέζι.!!

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
3 ολόκληρα αυγά
1 κεσεδάκι φαρίνα
150-200γρ φέτα τριμμένη
1 χούφτα τριμμένο γκούντα
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, σπορέλαιο λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ.!!
Βάζουμε τα χτυπημένα αυγά τα χτυπάμε λίγο ρίχνουμε την φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα.!!
Στο τέλος βάζουμε την τριμμένη γκούντα την φέτα σπασμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.!!
Βάζουμε την τυρόπιτα σε ένα λαδομένο με σπορέλαιο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.!!

smart

Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή 

Η πιο γρήγορη Τυρόπιτα 

ΤυρόΠιτα Χωρίς Φύλλο

Υλικά

2 αυγά πολύ
100ml λάδι
200ml γάλα
220γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο πιπέρι
150γρ φέτα
Για επικάλυψη
50γρ φέτα
Ρίγνανη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε 2 αυγά πολύ καλά, όσο χτυπάμε βάζουμε 100ml λάδι και 200ml γάλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε το άλλο μισό και ανακατεύουμε πολύ καλά να φτιαξουμε ένα λειο σφιχτό χυλό.
Ρίχνουμε στο μπολ λίγο πιπέρι και τριβουμε 150γρ φέτα και ανακατεύουμε πάλι.
Λαδώστε ένα ταψί 30χ25 εκ ή στρώστε με χαρτί ψησίματος και απλώστε το μείγμα.
Τέλος πασπαλίστε από πάνω με 50 γρ φέτας τριμμένη, ριγανη και σουσάμι.
Βάζουμε την πίτα μας στο φούρνο στους 179 βαθμούς για 1 ώρα.
Οταν την βγάλουμε θα πρέπει να έχει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα ή μπορούμε στο τέλος
να την βάλουμε λίγο στο Grill να γίνει πιο τραγανή από επάνω

Δείτε άλλες Τυρόπιτες: Κολοκυθοτυρόπιτα από το Γαρδίκι Ομιλαίων | Γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠαγωμένο σνακ με γιαούρτι και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΕνα πιάτο με ψητά λαχανικά με τυρί