Τυρόπιτα με κανταΐφι
********************************

Συνταγή της  Mari Glasgow

Πολύ εύκολη κατασκευή και ωραία! Τόσο τραγανή και λαχταριστη και νόστιμη επίσης!!

Υλικά για 30 εκ. στρογγυλό β. τηγάνι
************

300 γραμμάρια φύλο κανταΐφι τριμμένο
150 γρ βούτυρο
400-500 γρ. ανακατεύουμε τριμμένα τυριά, όπως ελληνική φέτα, τυρί τσένταρ, παρμεζάνα, μοτσαρέλα.
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγα

Εκτέλεση
************************

1- Ψιλοκόβουμε το φύλο κανταίφι, περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
2- Ανακατεύουμε όλα τα τυριά. Στρώνουμε το μισό από το φίλο στο ταψί. Πιέστε ελαφρά με το χέρι. Προσθέστε όλα τα τυριά. Στρώστε το υπόλοιπο κανταίφι. Πατήστε ξανά από πάνω.
Περιχύστε με το υπόλοιπο βούτυρο.
3- Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, το μαύρο πιπέρι και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο. Πασπαλίζουμε αυτό το μείγμα πάνω από την τυρόπιτα.

Αφήνουμε να απορροφηθεί από το μείγμα γάλακτος για περίπου 20 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
4- Ψήνουμε σκεπασμένη την τιρόπιτα κανταϊφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170 C για 40 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Εξαρτάται από τον φούρνο σας. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό! !

Καλή Απόλαυση

Συνταγή της Mari Glasgow
Greek Style Food από τη Mari Glasgow

Προηγούμενο άρθροΗ παραδοσιακή τραβηχτή πίτα
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα