Υλικά

1 Κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
Λίγο αλάτι
1 Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Μισό κύβο μαγιά νωπή
Χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί.
Υλικά για τη γέμιση
250γρ, Φέτα
2 Αβγά
Πιπέρι
1 Αβγό για άλειμμα
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, το λάδι και τη μαγιά αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει σε λίγο από το χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή αλλά να μην
κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε  τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-1 1/2 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε ελαφριά τα αβγά και προσθέτουμε τη φέτα αφού την έχουμε λιώσει μ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα.
Αλευρώνουμε το πάγκο, παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια περίπου 15εκ διάμετρο. Βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα στο μισό κομμάτι και σκεπάζουμε το πιτάκι μας προσέχοντας να κλείσουν καλά οι άκρες έτσι ώστε να μη τρέξει γέμιση κατά το ψήσιμο. Στρώνουμε λαδόκολλα σ ένα ταψί και στρώνουμε τα πιτάκια μας φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά κατά το ψήσιμο. Τ αλείφουμε με το αβγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σημ: Η γέμιση μπορεί να γίνει με άλλα υλικά της αρεσκείας σας άλλωστε η μαγειρική είναι φαντασία.
ΠΗΓΗ: nostimikouzina.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΣυροπιαστά σιμιγδαλένια μπισκότα
Επόμενο άρθροΕτσι θα κάνετε το υπέροχο Γιαουρτόγλυκο