Είχα λίγο κιμά από χτες απο τα μακαρόνια και από τη στιγμή που μου αρέσει να ξαναχρησιμοποιώ φαγητό για να κάνω κάτι άλλο, έκανα αυτά τα νόστιμα «κέρατα». Είναι γεμισμένα με κιμά, σάλτσα ντομάτας, φέτα και λίγο τριμμένο τυρί. Εύκολο, σούπερ γευστικό σνακ. Αυτό που αγαπώ σ ‘αυτά, είναι ότι μπορείτε να βάζετε οτιδήποτε θέλετε. Τους έκανα με γέμιση μήλων με αλμυρή καραμέλα, κρέμα βανίλιας, με γέμιση πίτσας και μερικές φορές
απλά ζαμπόν και τυρί.

 

Συνταγή

Υλικά

6 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χλιαρό νερό
1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας γάλα
σουσάμι
Σπόροι παπαρούνας
Γέμιση της επιλογής

Μέθοδος

1. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να το ανέχεται το δάχτυλο.
2. Προσθέστε όλα τα ξηρά συστατικά μαζι και προσθέστε τα υγρά. Προσθέστε επίσης χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να κάνετε μια μαλακή ζύμη.
3. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
4. Προετοιμάστε την γέμιση. Αφήστε το να κρυώσει λίγο.
5. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και ανοίξτε την σε έναν κύκλο.
6. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή έναν κόφτη πίτσας για να κόψετε κάθε κύκλο ζύμης σε 8 ίσα μέρη.
Έτσι θα έχετε 24 κομμάτια.
7. Προσθέστε μια καλή κουταλιά γέμιση της επιλογής στο μεγαλύτερο άκρο. Τυλίξτε και διαμορφώστε σαν κέρατο.
Βουρτσίστε με ένα χτυπημένο αυγό με ένα κουτάλι σούπας γάλα. Προσθέστε και τους σπόρους.
8. Αφήστε τα κέρατα να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 220C 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσή.

Προηγούμενο άρθροΟι Λουκουμάδες του ΣΕΦ
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι basmati