Πιτσάκια

Συστατικά

125 g μαργαρίνης – βούτυρο
4 κουταλιές γιαούρτι
100 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
1 φακ ξηρή μαγιά
550 g αλεύρι

Γέμιση:
προαιρετικά καπνιστό ζαμπον, λουκάνικα, τυρί κ.λπ.

Επάλειψη:
1 κρόκο αυγού

Παρασκευή

Σε ένα μπολ βάλτε το μισό αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε χλιαρό γάλα και μαγιά και συνδυάστε τα καλά.
Προσθέστε γιαούρτι, το αυγό και προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε να πάρετε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας.
Αφήστε τη ζύμη για 15 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.


Για την γέμιση, ψιλοκόψτε ό, τι θέλετε και χτυπήστε ελαφρά τον κρόκο του αυγού για επάλεψει.
Από τη ζύμη, φτιάξτε μπάλες σε μέγεθος μανταρινιού και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
Πιέστε το μέσο κάθε μπάλας με το δάχτυλό σας για να πάρετε μια τρύπα.
Καλύψτε τις μπάλες με κτυπημένο κρόκο αυγού.
Βάλτε την γέμιση σε κάθε τρύπα και πιέστε το καλά.


Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 15 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Σερβίρισμα
Τα πιτσακια είναι μαλακά και νοστιμα, μπορείτε να τα γεμίσετε όπως θέλετε και να τα σερβίρετε για δείπνο, πρωινό ή ως σνακ με μπύρα.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο και νόστιμο τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα…όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και ζήτησαν τη συνταγή