Μπισκοτένια Τούρτα με ρούμι

Συστατικά

24 απλά μπισκότα (απαιτούνται 1-2 συσκευασίες)
125 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) άχνη ζάχαρης
2 αυγά (κρόκοι – ασπράδια)
125 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
125 ml (½ φλιτζάνι) γάλα
125 ml (½ φλιτζάνι) γάλα επιπλέον
8 κουταλάκια του γλυκού (2 κουταλιές της σούπας) ρούμι Bacardi
300 ml κρέμα γάλακτος
Τριμμένη σοκολάτα ή ό, τι θέλετε

Οδηγίες

1. Χτυπήστε το βουτύρου και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
2. Χτυπάμε τους κρόκους αυγού σε μείγμα μέσα το μείγμα βουτύρου, προσθέτουμε αλεσμένα αμύγδαλα και εσανς αμύγδαλο.
3. Ρίξτε και χτυπήστε σταδιακά ένα ½ κούπα γάλακτος.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Διπλώστε το μισό στο παραπάνω κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια διπλώστε την υπόλοιπη μαρέγκα.
5. Συνδυάστε το ρούμι και την υπόλοιπη ½ κουπα γάλακτος.
6. Τοποθετήστε έξι μπισκότα κατά μήκος σε δύο σειρές, το ένα δίπλα στο άλλο, σε αλουμινόχαρτο.
Βουρτσίστε τα μπισκότα με μείγμα ρούμι / γάλα.
7. Απλώστε ομοιόμορφα στα μπισκότα την γέμιση. Συμπληρώστε με ένα άλλο στρώμα μπισκότων και βουρτσίστε με μείγμα ρούμι / γάλα. Συνεχίστε όπως πριν μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα και τελειώστε με ένα στρώμα μπισκότων (και πάλι βουρτσίζετε με ρούμι / γάλα).

8. Τυλίξτε το στο αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγειο όλη τη νύχτα.
9. Πριν το σερβίρετε αφαιρέστε την τουρτα από το αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο πιάτο σερβιρίσματος.
10. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
Καλύψτε με σαντιγί και από πάνω με σοκολάτα. Αφού καλυφθούν και διακοσμηθούν, βάλτε στο ψυγείο για άλλη μια
φορά μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια της κα Μαριώς (με ζάχαρη)