Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται και αυτό είναι ένα πολύ απλό και εύκολο να μαγειρέψετε παέγια που γίνεται με τη χρήση κρέατος κοτόπουλου.

 

Συστατικά

250 g κοτόπουλα χωρίς κόκαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 φλιτζάνια ρύζι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένη πιπεριά (πράσινη, κίτρινη ή κόκκινη)
1 1/2 κουταλιά της σούπας πιπεριού
1 1/2 κουταλιές πάστα σκόρδου
2 κουταλιές αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φύλλα κόλιανδρου

Μέθοδος

Πλύνετε και βάλτε το ρύζι στο νερό για περίπου μισή ώρα. Καθαρίστε τα κομμάτια κοτόπουλα και πλύνετε αρκετές φορές με νερό. Στεγνώστε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη. Κόψτε την πιπεριά και τις ντομάτες και κρατήστε στην άκρη. Στη συνέχεια, καίμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Στη συνέχεια βράζουμε 8 φλιτζάνια νερό μια κατσαρόλα με 1/2 κουταλάκι αλάτι. Όταν έχει αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα τηγανισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15 έως 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 3 έως 4 κουταλιές λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και προσθέστε τις πιπεριές. Ανακατέψτε  για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα πιατο. (Θα τις
προσθέσουμε στη σάλτσα αργότερα ).
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τώρα τις ντομάτες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάστα σκόρδου και σοτάρετε.

Τώρα προσθέστε προσεκτικά το βραστό νερό μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέστε ρύζι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη πιπεριού και 1 1/2 αλάτι και ανακατεύουμε καλά. (Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας χυμό lime μπορεί επίσης να προστεθεί).

Αφήστε την paella να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Γαρνίρετε με φύλλα κολιανδρου και σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: aminacreations.com

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κεικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου με μπανάνα