Το Ψωμί του Αγρότη

Απαραίτητα προϊόντα:

αλεύρι – 500 g. (Αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
χλιαρό νερό – 310 g.
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι Ιμαλαΐων  – 1 πρέζα
ξηρή μαγιά – 1 φακελάκι

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι σε αυτό. Κάνετε ένα πηγάδι στη μέση.
Ανακατέψτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιμένετε να ενεργοποιηθεί. Ξεκινήστε να προσθέτετε μερίδες στο αλεύρι και ζυμώνετε σταδιακά τη ζύμη. Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια, “χτυπήστε” 50 φορές στον πάγκο / τραπέζι. Επιστρέψτε το στο το μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό και ξηρό μέρος για περίπου 1 ώρα (ή για να διπλασιαστεί σε όγκο).
Ανακατέψτε για άλλη μια φορά, μορφοποιήστε και μεταφέρετε σε ένα κατάλληλο ελαφρά λιπαρό και αλευρωμένο ταψί.
Πασπαλίστε το ψωμί με λίγο αλεύρι και αφήστε το για άλλη μία ώρα (ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος) σε ζεστό μέρος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για ~ 25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό Ψυγείου “Μπόμπα” με τριμμένη Καρύδα
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα…Βόμβα Βιταμινών