Φέτα Ψητή τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι

Συστατικά:

1 ορθογώνια φέτα (περίπου 7×10εκ)
3 κομμάτια φύλλο κρουστας κομμένα 22χ25εκ
6 κουταλάκια του γλυκού μέλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο κύμινο

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Ψήστε το σουσάμι σε ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι για να αποφευχθεί η καύση των σπόρων.
3. Απλώστε τη ζύμη σε επίπεδη επιφάνεια και βουρτσίστε με ελαιόλαδο (βεβαιωθείτε ότι κάθε φύλλο καλύπτεται ομοιόμορφα).
4. Τοποθετήστε την ορθογώνια φέτα στη μέση των φύλλων ζύμης. Διπλώστε τις πλευρές πάνω από το τυρί, καλύπτοντάς το πλήρως. Κόψτε την περίσσεια ζύμης εάν χρειαστεί. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και μεταφέρετε με την ραφή προς τα κάτω στο ταψί. Ψήνουμε για
περίπου 20 λεπτά, έως ότου η ζύμη να ροδίσει.
5. Αφαιρέστε από το φούρνο. Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με φρυγανισμένο σουσάμι, θυμάρι και κύμινο εάν έχετε (εγώ δεν είχα). Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠιο γευστικό από τηγανιτές πατάτες, νόστιμο, φθηνό, υγιεινό γεύμα
Επόμενο άρθροΑυτό το γλυκάκι είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!