Φιλέτα Βακαλάου στο Φούρνο με πατάτες

Υλικά

4-5 φιλέτα βακαλάου
5-6 πατάτες
2-3 κρεμμύδια
Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Προαιρετικά
ντοματινια (προαιρετικα)

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο σε απορροφητικό χαρτί.
Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση.
Απλώνουμε τα κρεμμύδια πάνω στις πατάτες
Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά να μαλακώσουν.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες και ακουμπάμε τα φιλέτα πάνω στα κρεμμύδια.

Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρουμε τα φιλετα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα πιτάκια με κολοκύθι και φέτα
Επόμενο άρθροΗ Ωραιότερη Πορτοκαλόπιτα του Χωριού