Φιλέτο Κοτόπουλο Γεμιστό

Δείτε Επίσης Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

Αυτό το πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών! Το ζουμερό κοτόπουλο αγκαλιάζει τα γλυκά ντοματίνια και το λιωμένο τυρί τσένταρ, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη μπουκιά.

Πλεονεκτήματα:

  • Γευστικότατο: Η γλυκιά γεύση από τα ντοματίνια ταιριάζει τέλεια με το αλμυρό τυρί τσένταρ και το ζουμερό κοτόπουλο.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Απλώς ανοίξτε μια τσέπη στο φιλέτο κοτόπουλου, γεμίστε το με τα ντοματίνια και το τυρί, και ψήστε!
  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το κοτόπουλο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα ντοματίνια και το τσένταρ προσφέρουν βιταμίνες και ανόργανα άλατα.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο σε ένα οικογενειακό δείπνο ή σε ένα επίσημο γεύμα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή κρεμμύδι.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το κοτόπουλο με ρίγανη ή θυμάρι πριν το ψήσετε.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

Συνοψίζοντας:

Το φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ντοματίνια και τυρί τσένταρ είναι ένα νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όλους!

Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐

Τι χρειάζεται …

3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (για 6 κομμάτια)
1 μεγάλη ντομάτα
Ντοματίνια έως 500 γρ
500 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
7 -10 Σκελίδες σκόρδου
1 και 1/2 κουταλιες σουπας Βούτυρο
Υγρό λάδι

Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Κάρι
Σκόνη σκόρδου
Μαϊντανός για διακόσμηση

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε 3 στήθη κοτόπουλο σε 6 κομμάτια. Βάζουμε τα φιλέτα σε μία σακούλα και τα χτυπάμε να γίνουν πολύ λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.


Καθαρίσουμε τις σκελίδες σκόρδου από το περίβλημα τους και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε στο πάγκο μας το φιλέτο κοτόπουλο το καρυκευουμε με πιπέρι,σκόρδο και αλάτι στρώνουμε πάνω του 3 φέτες ντομάτας πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο

και το κάνουμε ρολό και το κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.


Βάζουμε το ταψάκι μας στην φωτιά με λίγο λάδι και λιώνουμε και το βούτυρο.
Τοποθετούμε μέσα τα ρολά κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές ενώ το πασπαλίζουμε με το καρυ.


Ρίχνουμε και τις σκελίδες σκόρδου, το τριμμένο τυρί και τέλος τα ντοματίνια.

Μόλις το τυρί αρχίζει λίγο να λιωνει βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο  στους 200 °C στον αέρα για 35΄ μέχρι να μείνει με λίγη μελωμένη σάλτσα το κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με μαιντανο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠως κάνουμε μαλακό και γευστικό Κοτόπουλο σε κατσαρόλα…
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι