Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες 

Υλικά

στήθος κοτόπουλου – 400 g
πατάτες – 1 κιλό
Τυρί κρέμα ή τριγωνάκια τυριου Ηπειρος – 140 g
καλαμπόκι – 150 g γλυκό
κάπαρη – 100 g
Κρέμα γάλακτος – 300 g μαγείρεμα
Γιαούρτι – 200 g
λευκό κρασί – 100 ml
αλάτι
μαύρο πιπέρι – ανακατεύουμε
μπαχαρικά – μάραθο, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανός
ντομάτες – 1 τεμ. (εγω εβαλα και πιπεριές)
τυρί – 200 γραμμάρια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Τα ζεματίζουμε για λίγο σε αλατισμένο νερό, τα αφαιρούμε, τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε
σε στρώσεις σε στρογγυλό ταψί, τον πάτο του οποίου έχουμε λαδώσει.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι τσιγαριζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες τις τηγανίζουμε λίγο.
Σ ένα ταψί στρωνουμε το κοτοπουλο απο πάνω τις πατατες, απλώστε το στραγγισμένο καλαμπόκι, την κάπαρη και τα τρίγωνα λιωμένου τυριού πάνω
από το μείγμα πατάτας και κρέατος. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτούς κύκλους και τις απλώνουμε από πάνω.

Ανακατεύουμε κρεμα γάλακτος και γιαουρτι και τα χτυπάμε με το μίξερ, τα προσθέτουμε το κρασί, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα υπολοιπα και πασπαλίζουμε με τα πράσινα μπαχαρικά.
Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί κρούστα το τυρί.

Προηγούμενο άρθροΚαστανόπιτα…είναι φανταστική
Επόμενο άρθροΚέικ Κακάο….είναι τόσο απλό όσο και νόστιμο