Ντόνατς με γέμιση

Ευχαριστούμε την κυρία Βερόνικα για την πετυχημένη συνταγή. Όλα ήταν επιτυχημένα.

Υλικά

Ζυμη:
0,5 λίτρο ζεστό κεφίρ
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια
100 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 κγ κουρκουμά (προαιρετικά)
20 γρ. μαγιά ξερή (ή 60 γρ. πιεσμένη)
2 αυγα
800-900 γρ. αλεύρι
Γέμιση σύμφωνα με το γούστο σας (μαρμελάδα, βραστό ζαχαρούχο γάλα, κρέμα κ.λπ.)

Εκτέλεση

Ανακατευουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε την ελαστική ζύμη (κολλώδης στα χέρια), σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα για να φουσκώσει. Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει ξανά (το έκανα 3-4 φορές) γιατί δεν πρόλαβα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ., (στρώνει καλά με τα χέρια μας ακόμα και χωρίς πλάστη), κόβουμε κύκλους 8 εκ. με ένα ποτήρι.
Βάζουμε την γέμιση στο ένα και καπακωνουμε και το κλεινουμε μ ένα άλλο και το κάνουμε μπαλάκι
Το βάζουμε στο ζεστό λάδι! Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι στους 170-180*C και από τις δύο πλευρές.

Πρέπει να ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι για να μην ακουμπήσουν τα ντονατς στον πάτο❗️.
Η όλη συνταγή κάνει πολλά 🤔, οπότε άλλη φορά θα φτιάξω τα μισά.
Όταν ζεσταθεί, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης.
Νόστιμο!

ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Κέικ με κρέμα Dulce de leche
Επόμενο άρθροΜαρινάτο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού (ινδονησιακή σπεσιαλιτέ.)