Δείτε Επίσης: ΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη! | Πουτίγκα…το γρήγορο γλυκό της Μαμάς

Φρουτογλυκό Ψυγείου

Συστατικά

4 φλιτζάνια γάλα
7 κουταλιές της σούπας κρέμα στιγμής Γιώτης (βανίλια ή όποια γευση σας αρέσει)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κατεψυγμένες φράουλες 600g
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
1 ετοιμο κέικ βανίλια
Κρέμα γάλακτος 473 ml κρύα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για γαρνιτούρα αμύγδαλο, φιστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα στιγμής (η συνταγή έχει μανγκο αλλά μπορειτε να βάλετε κάτι άλλο να δεν βρείτε),
την ζάχαρη. Ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός και μετά τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.
Σε ένα πυρέξ 20χ30 εκ περίπου αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τις φράουλες ή κάποιο άλλο καλοκαιρινό φρούτο και τις σοτάρουμε να λιώσουν (τις πατάμε και λίγο) και μετά ρίχνουμε και μία κουταλιά ζάχαρης ανακατεύουμε να γίνουν σαν μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και εφόσον έχουν κρυώσει οι φράουλες τις απλώνουμε πάνω από την κρέμα.


Κρατάμε λίγη ποσότητα από την φράουλα για το τέλος.

Τεμαχίζουμε το κέικ βανίλια σε κυβάκια και τα απλώνουμε να καλύψουν την φράουλα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ , ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μία σαντιγί που δεν πέφτει από το κουτάλι.
Σημείωση: Καλό είναι και το μπολ και τα εξάρτημα χτυπήματος να είναι παγωμένα.

Απλώνουμε την Σαντιγί πάνω απο το κέικ και πάνω από την σαντιγί την φράουλα που κρατήσαμε.


Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο σε φέτες και φιστίκι αιγίνης

Δείτε Επίσης: ΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη! | Πουτίγκα…το γρήγορο γλυκό της Μαμάς

 

Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροOι 5 τρόποι που μπορεί να μας βλάψει ο φούρνος μικροκυμάτων
Επόμενο άρθροΠατάτες με κιμά στον φούρνο