Δείτε επίσης: Αφράτη Σπιτική Πουτίγκα Κακάου | Πουτίγκα με καρύδια…πάντα την αγαπάμε

Πουτίγκα με ψωμί

Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα και πιο νόστιμα επιδόρπια όλων των εποχών.

Συστατικά

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
Χούφτα αμύγδαλα
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για την σαντιγί
230 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτι ζαχαρούχο (η πόσοτητα που θα βάλετε εξαρταται πόσο γλυκό το θέλετε)

1-2 κουπες γάλα αναλογα με το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουμε τα αμύγδαλα (η ζάχαρη θα λιώσει εντελώς) και αφήνουμε στην άκρη

Για την Σαντιγί
Τοποθετήστε το μπολ ανάμειξης και τα χτυπητήρια στον καταψύκτη για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να μην πέφτει από το κουτάλι.

Για την κρέμα
Ανακατέψτε απαλά με μία μαριζ το ζαχαρούχο γάλα .. δεν έχει ακριβή μέτρηση. Προσθέστε ανάλογα με το επίπεδο της γλυκύτητάς σας. Το δικό μου ήταν πολύ γλυκό. Έτσι προσαρμόστε ανάλογα με το γούστο σας.
Σε ένα πυρέξ στρώστε 2 στρώσεις ψωμιού του τοστ .. και περιχύστε με γάλα να αποροφφήσουν καλά. Απλώστε 1 στρώση φέτες μπανάνας.
Απλώστε το σαντιγί μείγμα πάνω από μπανάνες. Και προσθέστε τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Και αφήστε το να σφίξει τουλάχιστον για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
Πιστέψτε με, πήρα άριστα για αυτό το επιδόρπιο όταν το έφτιαξα για μια οικογενειακή συγκέντρωση.

Δείτε επίσης: Αφράτη Σπιτική Πουτίγκα Κακάου | Πουτίγκα με καρύδια…πάντα την αγαπάμε

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα κους κους με χυμό λεμονιού
Επόμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί σαν αυτό που έφαγε ο Ιμάμης