ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 φλιτζάνια (512 g) αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλάκια του γλυκού (8 g) αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού (8 g) στιγμιαία ζύμη
2 κουταλιές της σούπας (28 g) ζάχαρης
1 1/3 φλιτζάνια (300 g) κρύου νερού
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι γάλα (78 g)
4 κουταλιές της σούπας (57 γραμμάρια) βούτυρο
για την επάλλειψη: 1 αυγό χτυπητό με 1 κουταλιά νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη ζύμη και τη ζάχαρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρύο νερό και το αυγό.
Ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίξτε αυτό το ζεστό μίγμα στο μίγμα κρύου νερού-αυγού. Το συνδυασμένο μίγμα πρέπει να είναι τελείως χλιαρό.
Προσθέστε στο μπολ αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε μια κολλώδη μπάλα ζύμης.


Καλύψτε το μπολ και αφήστε να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο για 2 έως 3 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί.

Χτυπήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, διαιρέστε σε 8 ίσες μερίδες (περίπου 128 γραμμάρια το καθένα), Φτιάξτε σε μπάλες και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο στρωμένο ταψί με χαρτί ψησίματος.

Σημείωση: Αν προτιμάτε μικρότερα μπριος, διαιρέστε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια.
Αφήστε τα μέχρι να φουσκώσουν τα μπριος και να είναι μαλακά στο άγγιγμα – αυτό μπορεί να διαρκέσει 30 λεπτά έως μία ώρα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ºC. Βουρτσίζετε από πάνω με το αυγό και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά. Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα ράφι για να κρυώσουν εντελώς.

ΠΗΓΗ: alexandracooks.com

Προηγούμενο άρθροΗ μηλόπιτα που δεν έχετε φτιάξει ξανά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια στιφάδο στη γάστρα !!!