Χαλουμοπιτάκια

Συστατικά

225gr χαλούμι, κομμένα σε μικρούς κύβους
500 γραμμάρια απλό αλεύρι
1 κουταλάκι ενεργή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κγ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
2 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τρίψτε τα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε λίγο ζεστό νερό, μαγιά και ζάχαρη και αφήστε το να παραμείνει για 10 λεπτά. Η ζύμη θα είναι ενεργή όταν δημιουργείται αφρός πάνω από το μείγμα.
Προσθέστε το μίγμα μαγιάς στο αλεύρι, επίσης λίγο ακόμη ζεστό νερό και ζυμώστε για 10 λεπτά. Θέλετε μια ζύμη που δεν πολυ υγρή ή εντελώς στεγνή. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Βήμα 2
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ανοιξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Απλώστε τα κομμάτια χαλουμι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αποξηραμένο μέντα πάνω από ολόκληρη την επιφάνεια.
Βήμα 3
Διπλώστε τη ζύμη σε κυλινδρικό σχήμα, ξεκινώντας από την κάτω άκρη και στη συνέχεια κόψτε σε 8 φέτες.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και πασπαλίστε από πάνω με μερικούς σπόρους
σησαμιού. Ψήστε για περίπου μία ώρα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: greekfoodalchemist.com

Προηγούμενο άρθροΜανιταροσαλάτα με σκόρδο και μαγιονέζα
Επόμενο άρθροΤο υπέροχο Πολίτικο Θεσσαλονίκης