Ψωμί με φέτα στο φούρνο

….χωρίς ζύμωμα είναι ένα απλό αλλά νόστιμο συνοδευτικό, ιδανικό για σούπες και λαδερά.
Το εξωτερικό είναι με χρυσαφένια κρούστα ενώ το εσωτερικό έχει την απόλυτη τέλεια πυκνότητα – ούτε πολύ αέρινο ούτε πολύ βαρύ. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Συστατικά:

3/4 φλιτζανιού γάλα χλιαρό -180 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη -12 γρ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά -8 γρ
1 αυγό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο -360 γρ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 45 ml
5 gr αλάτι – 1 κουτ

Γέμιση: 2 φλιτζάνια τυρί 450-500 g (τυρί που προτιμάτε).

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 7 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μόλις εμφανιστεί ένα αφρισμένο σύννεφο πάνω από το υγρό, η μαγιά είναι ενεργή.
2. Προσθέστε αυγό, λάδι, αλεύρι και αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν. Μην προσπαθήσετε να το ζυμώσετε με τα χέρια σας, γιατί είναι πολύ κολλώδες για να το χειριστείτε.
3. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


4. Ανακατεύουμε το τυρί και σχηματίζουμε μια μπάλα τυριού και το αφήνουμε στην άκρη.
5. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο (25 εκ. Τοποθετούμε την μπάλα τυριού στο κέντρο της πεπλατυσμένης ζύμης και τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί (πουγκι).
6. Ανοίξτε τη ζύμη (το πουγκί) σε κύκλο (30 cm).
7. Το μεταφέρουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.
Αλείφουμε με ένα αυγό.
8. Ψήνετε στην κεντρική σχάρα για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό Κέικ
Επόμενο άρθροΠανακότα Φράουλας με σοκολάτα!