Χοιρινά Μπιφτεκια με ρύζι

✅ Υλικά:

χοιρινός κιμάς 500 γρ
ρύζι 1 φλ
τριμμένη φρυγανιά 2 φλ
κρεμμύδι 1 τεμ.
σκόρδο 2 σκελίδες
αυγό 1 τεμ.
αλάτι 0,25 κουτ
αλεσμένο πιπέρι 0,25 κουτ
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

✅ Εκτέλεση

Η σύνθεση του κιμά μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά είναι επιθυμητό να περιέχει και λιπος, τότε τα μπιφτέκια θα είναι πιο ζουμερα. Ένα ποτήρι των 160 ml.
Ρίξτε ένα ποτήρι φρυγανια σε ένα μπολ, ρίξτε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μετα το στυβουμε καλά.
Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ του πολυμίξερ και ψιλοκόψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, σπάμε το αυγό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε όλα τα υλικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε πολλές φορές ολόκληρο τον κιμά και τον ρίχνουμε στο μπολ με δύναμη.
Έτσι θα είναι δυνατό να βγει ο αέρας και η μάζα θα συμπυκνωθεί.

Ρίχνουμε το δεύτερο ποτήρι τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Με βρεγμένα χέρια, πάρτε μια κουταλιά της σούπας κιμά, σχηματίστε τους κεφτεδες. Τυλίξτε σε τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βάζουμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τα τηγανητά σε ένα πιάτο.

Ξεπλύνετε το ρύζι αρκετές φορές μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό.
Βάζουμε σε ένα καθαρό τηγάνι, ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και το ρύζι να γίνει σπυρωτο.
Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια βραστό νερό Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στρώνουμε τους κεφτέδες.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο σκεπασμένο τηγάνι για άλλα 20 λεπτά. Παρακολουθήστε την παρουσία νερού και εάν χρειάζεται προσθέστε λίγο-λίγο. Το ρύζι πρέπει να γίνει μαλακό.
Το πιάτο είναι έτοιμο, εδώ είναι ζουμερά μπιφτέκια με σπυρωτο ρύζι για συνοδευτικό.

Καλή όρεξη!

Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπακλαβά με ξηρούς καρπούς…είναι ζουμερό και γευστικό
Επόμενο άρθροΕύκολη και φανταστική Πάστα Φλώρα