Τηγανιά Κοτόπουλο με σάλτσα Λεμονιού 

Το πιάτο Τηγανιά Κοτόπουλο με σάλτσα Λεμονιού είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Το κοτόπουλο είναι τρυφερό και ζουμερό, η σάλτσα λεμονιού είναι δροσερή και γευστική, και τα πάντα μαγειρεύονται σε μόλις 30 λεπτά!

Υλικά (για 2 άτομα) 🛒

500gρ Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένα σε λωρίδες ή κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο
1 ασπράδι αυγού
Αλάτι πιπέρι

Σάλτσα λεμονιού:
¾ Φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
Κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

Προσθέστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το κορν φλάουρ, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί και μετά προσθέστε
το ασπράδι και ανακατέψτε. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
Προσθέστε λίγο φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προθερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το κοτόπουλο σε μια στρώση και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ, προσθέστε επιπλεον λάδι αν χρειάζεται και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το μέλι και μια πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει και μετά σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι το κοτόπουλο
να επικαλύπτεται ομοιόμορφα (περίπου 2 λεπτά).

Σερβίρουμε πάνω από ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.

Καλή Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαλσάμικο

Τηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαλσάμικο

Υλικά: για 2-4 άτομα

3-4 κοτοπουλο φιλέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
500γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4 χωρίς το κοτσανάκι τους
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μεσαία τετράγωνα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεσαία τεράγωνα
3/4 νεροπότηρου κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις το κρέας ροδίσει το αφαιρούμε με μία τρυπητή σπάτουλα και το προσθέτουμε στα μανιτάρια.
Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας προσθέτουμε το κρασί , το μπαλσάμικο ξύδι και το μέλι και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.

Μόλις είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο άλλο τηγάνι με τα μανιτάρια και το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν έχει αρκετά υγρά και δεν είναι πολύ μελωμένο αφήνουμε λίγο ακόμη στο μάτι να τα πιεί.
Αλλιώς κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Γεμιστά με Γραβιέρα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα γρήγορη και νόστιμη