Μελιτζάνες με κιμά

Υλικά

2 μελιτζάνες
30 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόρδο σκόνη
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα πιπέρι
300 γρ.κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ.τοματοπολτός
150 ml νερό
ελαιόλαδο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα κόλιανδρο

150 γρ. κεφαλογραβιερα τριμμενη στο ψιλο
60 γρ.  παρμεζάνα 
αποξηραμένη ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε απ τα κοτσάνια και τις κόβουμε φέτες περίπου 1 εκ.Σ ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι και όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε και αλείφουμε με αυτό και απο τις 2 πλευρές τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές,αλάτι,πιπέρι το σκόρδο και σωτάρουμε 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον τοματοπολτό και το νερό.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μια μελιτζάνα 2 κ.σ. απ το μείγμα του κιμά.Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με άλλη μια μελιτζάνα από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.Άλλη μία μελιτζάνα από πάνω και πάλι η ίδια διαδικασία.
Σύνολο δηλ 3 μελιτζάνες η μία πάνω στην άλλη.Πασπαλίζουμε και με λίγη ρίγανη στο τέλος.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με φέτα
Επόμενο άρθρο❤ Τούρτα μους σοκολάτας ❤