Χοιρινός λαιμός με πράσο και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές

Υλικά

600 γρ χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κομμάτια

Μαρινάδα
ελαιόλαδο,
λεμόνι
δεντρολίβανο

50 ml κόκκινο κρασί
50 ml νερό

Ψιλοκομμένο πράσο από 4 κοτσάνια
2 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες ή ξερό κρεμμύδι.

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κομμάτια για 24 ώρες σε ελαιόλαδο, λεμόνι και δεντρολίβανο.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρέας τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι.
Καρυκεύουμε το κρέας με πιπέρι και αλάτι κατά βούληση, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με ένα μείγμα από ίσα μέρη κόκκινο κρασί και νερό (50 ml / 50 ml), σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, μειώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
Σε αυτό το διάστημα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές ή το κρεμμύδι και το πράσο. Προστίθενται στο κρέας αφού έχει μείνει μόνο με το λίπος.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πιο συχνά να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην καούν.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, το πιάτο καρυκεύεται με μια πρέζα θυμάρι αν θέλετε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα καρότο για το Σαββατοκύριακο!
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και κεράσια ή βύσινο