Χοιρινό βοτάνατο στο φούρνο

Υλικά (για 6 άτομα)

2 κιλά χοιρινό καρέ μαζί με το δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ.τσαγ. γλυκό κρασί κόκκινο
1 κ.σ. μέλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
2 φλούδες πορτοκάλι
½ κ.γ. θρούμπι ξηρό
½ κ.γ. φασκόμηλο ξηρό
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη σακούλα ψησίματος

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ᵒC . Βάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για δυο ώρες.
Το ταμπονάρετε το χοιρινό καρέ με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά για να μα κάνει τραγανή πέτσα.
Σε ένα μπλέντερ σπάστε το αλάτι, το πιπέρι, το θρούμπι και το φασκόμηλο μέχρι να γίνουν σκόνη. Περάστε το χοιρινό με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τη «σκόνη» των μπαχαρικών.

Τοποθετείστε το χοιρινό στη σακούλα και προσθέστε σε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε τη σακούλα και τρυπήστε τη σε ένα δυο σημεία με ένα καλαμάκι και βάλτε τη σε ένα ταψί στη μέση του φούρνου. Υπολογίστε πως η σακούλα θα φουσκώσει για αυτό αφήστε ένα περιθώριο, ώστε να μην κολλήσει στα τοιχώματα του φούρνου.

Ψήνετε για 1 ώρα ανά κιλό κρέατος δηλαδή για ένα δίκιλο κομμάτι χοιρινό θα χρειαστεί 2-2 ½ ώρες.
Ανοίξτε με προσοχή τη σακούλα και αφαιρέστε την. Βάλτε το ξανά στον φούρνο και ανάψτε το γκριλ στους 180 ᵒC για 10 λεπτά ώστε να γίνει η κρούστα πιο τραγανή.

Υ.Γ Εάν θέλετε πιο πηχτή την σάλτσα όταν αφαιρεσετε την σακούλα μάζεψτε τα υγρά πριν το ξαναβάλετε στο και βράστε τη σάλτσα για 12-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και δέστε, όταν μειωθεί στο μισό, με λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε το χοιρινό ζεστό ολόκληρο και συνοδεύετε με πατάτες, πουρε ή ρύζι μπασμάτι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μπισκότου με 2 κρέμες
Επόμενο άρθροΡολό σοκολάτας με καρύδια…μια τόσο γρήγορη και νόστιμη λιχουδιά!